Spataru Razvan Ilie – (Punct ochit, punct lovit)

Spataru Razvan Ilie – (Punct ochit, punct lovit)

- in Interviu
1283
0
Spread the love

  L-am cunoscut pe Razvan in Timisoara, la un club de billiard din complexul studentesc ‘’Tequilla’’ prin 1999-2000 cred . La prima impresie un baiat de bani gata, disciplinat la masa de joc ,dornic sa invete dar care trada o agitatie interioara incredibila .Mai tarziu aveam sa imi dau seama ca de fapt  nici vorba de baiat de bani gata si agitatia interioara de care va spuneam era  de fapt o pofta nebuna de a juca si de a arata ca’’ stie domle biliard’’.Nu pot sa spun decat ca ,nu regret nici un minut ca am cunoscut un asemenea OM, si va invit sa cititi ce ne-a declarat:

Ciugudeanul: Sa ne spui te rog cateva cuvinte despre tine.

Spataru Razvan Ilie: In primul rând te salut Ciugudene si felicitari pt ceea ce faci. Ma numesc Spataru Razvan Ilie sunt din Timisoara,am plecat la varsta de 22 ani in strainatate, am stat vreo 10 ani in Spania,prin Franta vreo 2 ani,in Anglia de vreo 3 ani si momentan is aici. Am terminat Facultatea de Management Turistic si Comercial din Timisoara,dar lucrez in domeniul decorarilor si finisarilor interioare!

Ciugudeanul: Unde si cand ai jucat prima data biliard si cand te-a prins microbul cu adevarat?

Spataru Razvan Ilie: . Subiectul biliard!
Pt.mine este cel mai frumos cadou care l-am descoperit inca dintr-o varsta destul de frageda,aveam 14-15 ani cand am inceput sa joc cu ajutorul unui prieten de-al meu care era mai mare ca mine . Jucam la sala Lira in Timisoara,o sala cu 2 mese de snooker si 2 de american pool,f.frumos clubul ,dar si destul de piperat, era pretul pe ora,tin minte ca alocatia o terminam in 2 sesiuni ceva de genul.
Parintii mei fiind din zona Bacaului,mergeam in vacante acolo si in satul vecin aveam o masa de biliard care era cam tot timpul plina,atat aveam nevoie sa am atmosfera. De acolo au inceput sentimentele si senzatiile legate de biliard,pt ca sambata se tinea discoteca si ieseau oamenii la distractie,dar aveam un singur tel,sa fac bani la biliard .Cea mai mare satisfactie o aveam cand castigam,mai tot timpul castigam pt ca,oamenii de acolo nu aveau cunostintele necesare,as putea scrie o carte in legatura de vremurile acelea.Intr-un singur cuvant microbul l-am castigat in 1995!!! Repet superbe vremuri !!!

Ciugudeanul: Razvan, inafara de timpul propriuzis alocat jocului de biliard, crezi ca acest sport si-a pus si altfel amprenta in viata ta ? Daca da cum ?

Spataru Razvan Ilie: Sigur ca da,in privinta mea biliardul face parte din viata mea 100% si va face cat voi traii!Sunt nascut sa joc biliard,cred in mine in fortele mele si rezultatele vor venii 100%. Am investit foarte mult in acest sport si voi investii,dar sub alta forma pt ca acum 20-25 de ani imi pierdeam noptiile si nu dadeam prioritate la viata, ceea ce este gresit.(somn,dieta,disciplina etc).In acest aspect am facut un progres mare. Am inceput sa practic din placere si mi-am dat seama ca face parte din mine,este un sport pt mine din mai multi factori (fizic,mental si nu in ultimul rand o forma de a traii).Este un sport care te disciplineaza,care iti pune tot timpul mintea,psihicul si fizicul la contributie. Odata cu trecerea timpului,spun ca am ajuns la maturitate si vad jocul sub alta forma fata de anii trecuti! Nu tot timpul a fost roz,au fost schimbari in viata personala care au pus amprenta,dar in ciuda tuturor problemelor nu am renuntat niciodata sa practic acest sport pe care il iubesc si ma defineste!!!

Ciugudeanul: Care crezi ca sunt cele mai importante lucruri pe care trebuie sa le faca un tanar pasionat si care vrea sa ajunga acolo sus in topul jucatorilor?

Spataru Razvan Ilie: Foarte buna intrebarea,poate de asta aveam nevoie la vârsta de 15 ani.Cele mai importante lucruri pt mine sunt:disciplina,increderea,determinarea,stabilitate finaciara,sprijin familiar,antrenor,pshiholog sportiv si nu in ultimul rand multa munca … secrectul succesului!!!Un tanar trebuie sa isi formeze un plan de lupta in fiecare an participand la cat mai multe competitii! Sa nu uitam ca viata are prioritate si in zilele noastre, sa traiesti numai din biliard este foarte imposibil,doar daca provii dintr-o familie cu o situatie financiara f.buna. Dar vorbim de un tanar ce provine dintr-o familie normala, sfatul meu este ca sa studieze sa isi formeze o baza ca sa poata avea un venit si sa se poata intretina si sa practice cat mai mult biliard. O alta paranteza legata de acest subiect este ca Romania nu are un program competitional si o traditie f.mare in comparatie cu alte tari,iar acest aspect este unul negativ din aceasta privinta,dar sa speram ca situatia se va schimba. Asadar as indruma ca toti parintii sa isi indrume si sa-si incurajeze copiii sa practice biliardul si la cat mai multe competiții evident!!!

Ciugudeanul: .In biliard se spune ca trebie sa joci cu jucatori mai buni ca tine pentru a putea evolua este adevarat? Cum a fos in cazul tau?

Spataru Razvan Ilie: Sigur ca da,dar trebuie sa joci cat mai multe competii pt ca acolo intalnesti toti jucatorii.Legat de evolutie parerea si sfatul meu este multa munca,antrenament zilnic pt ca tu acolo castigi meciurile in urma unui program bun de antrenament,in competitii doar pui in practica ceea ce ai facut in sala tu singur. Jucand cu cei mai buni ajungi sa faci parte din grupul lor,ceea ce te poate influenta doar pozitiv.Orice pierdere este o victorie. Acum in cazul meu,am avut perioada pana in 15-25 de ani in care am acumulat multe informatii,multumindu-i prietenului meu Descultu Alexandru cu care am practicat f.mult timp,in anii 1995-2000, juca la un nivel f ridicat atat pe bani cat si competitional,ceea ce mi-a adus numai satisfactii.Am plecat in 2004 in Spania am ajuns sa joc in Federatie spaniola de billiard Liga Masterpool si Liga Sam competitii cu cei mai buni jucatori din Spania.De prima data cand am ajuns m-au introdus in liga master si primera especial. Am avut rezultate f bune atat pe plan local si national. Acum sunt in Anglia o tara cu mai multe posibilitati si o traditie iesita din comun legate de snooker, english pool si american pool care ocupa cam locul 3,predomina mai mult primele 2 discipline ,dar care imi plac la fel de mult(sa nu uitam ca sunt sporturi diferite,dar tot cu bile).Aici am posibilitatea de a ma pregatii gratis,proprietrul localului mi-a oferit posibilitatea aceasta si nu ramane decat sa ma pregatesc si sa particip la GB9 Tour care sunt 5 etape pe an si plus cele internationale,dar visul meu sa particip la cele mai mari competitiisi sa ajung acolo unde vreau.

Ciugudeanul:  Care a fost primul turneu castigat si mai stii ce sentimente te au incercat?

Spataru Razvan Ilie: Pot spune ca am castigat multe concursuri atat la nivel local cat si national plus calificari,.
Revenind la intrebare imi aduc aminte de primul turneu castigat la Club Tequilla in Timisoara,in care era un concurs de club cu cca 35 jucatori,cu un nivel destul de bun si pe care l-am castigat in urma disputei cu Brasoveanu Cristian, un jucator de top national in acele vremuri. Am castigat 9-7 cu multe emotii. Ca stari intalnite au fost :ambitie,determinare,frica de a nu gresii,teama de a pierde,oricum este o senzatie de putere cand ajungi sa castigi,este ceva ce nu are comparatie,un sentiment unic care trezeste in tine o forta pe care nu o pui toata ziua in practica. Automat dupa ce am castigat pe langa satisfactie a intervent si increderea in sine ce a dezvoltat si mai mult interes in acest frumos si deosebit SPORT!

Ciugudeanul: Inafara de biliard ce pasiuni mai ai ?

Spataru Razvan Ilie: Pfff…mai am o pasiune care este dezvoltata de mic copil de pe la varsta de 5 ani si anume :PESCUITUL.
Imbin pescuitul si biliardul….pescuitul este pt mine relaxare maxima,iar Biliardul satisfactia maxima.
Pescuitul inca de mic copil am inceput sa-l practic incepand cu pescuitul la pluta la fel ca in povesti pe malul Siret-ului(superb)imi este f.dor de acei ani,iar de pe la varsta de 15 ani am dezvoltat pescuitul asa zis doar la rapitor(spinning…pe intelesul tuturor pescuitul cu naluci artificiale).Este o tema in care as putea scrie la nesfarsit ceva deosebit,pescuiesc doar la speciile salau,stiuca,biban si pastrav pe care imi place sa îi si gatesc. Acasa merg pe Dunare,Siret,Mures sunt pescar numai de ape salbatice si acum pe mare aici fiind marea langa mine la 150m. Multumesc de aceasta intrebare!!!

Ciugudeanul: Ceva planuri de viitor cu privire la biliard sunt ? Daca da vrei te rog sa le impartasesti si cu noi?

Spataru Razvan Ilie: .Legat de anul 2020 este un an competitional f.promitator,vreau sa particip la GB9 Tour este turneul Angliei care se desfasoara in 5 etape pe an si la care participa peste 128 de jucatori,f.bun turneu plus ca am posibilitatea sa merg si in toata Europa la turnee si automat jocuri pe bani MoneyGame atat in poop cat si in english pool. Aici se organizeaza f.multe jocuri pe bani in aceasta disciplina ceea ce ma motiveaza si mai mult.Daca ajung sa am posibiliatea de a avea un sponsor mai mult ca sigur ca voi fi prezent in mai multe competitii.Imi doresc sa fiu doar sanatos si sa pot participa la cat mai multe concursuri!

Ciugudeanul: 8,9,10, alege te rog un tip de joc care crezi ca este numai pentru Spataru Razvan si dezvolta un pic !

Spataru Razvan Ilie: Jocul de biliard 8,9 si 10 cele care le-ai enumerat,sincer imi plac toate,dar bila 9 este cel care imi place cel mai mult si anume este o disciplina in care se pozitioneaza pe masa doar 9 bile sub forma unui romb si trebuie introduse in ordine,tinta fiind asupra bilei 9 pe care daca o introduci ai castigat.Bila 9 cum am zis se joaca pe numere,trebuie jucat cel mai mic nr de pe masa.Cel mai important lucru este controlul asupra bilei albe.Spargerea este primordiala,dupa care citirea si realizarea break-ului,pt ca la un anumit nivel asta este tinta fiecarui jucator amator,semi-profesionist si profesionist.
Mie imi place bila 9 pt ca implica foarte mare concentrare si creatie acestea fiind calitatiile pe care mi le-am dezvoltat de-a lungul timpului. In bila 9 am avut cele mai bune rezultate si sper sa am cat mai multe de acum in colo.

Ciugudeanul: Multam pentru timpul acordat si astept cu nerabdare sa ne vedem la mesele de joc !

Spataru Razvan Ilie: Ciugudene iti multumesc frumos pt invitatie si iti doresc sanatate si succes pe viitor in tot ceea ce faci.Doamne ajuta si sa ne vedem cu bine la un salau la gratar prins de mine.Te-am pupat !!!

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You may also like

Terfelire la nivel de primar în inima capitalei de suflet – Alba Iulia

Spread the love Este foarte greu sa explici