Potrivit celor de la startupcafe.ro :
Un startup american care produce carne reală în laborator, fără creșterea și sacrificarea animalelor, a primit joi o nouă investiție, de 161 de milioane de dolari, pentru cercetare și dezvoltare
Startup-ul face parte dintr-un curent mai larg de afaceri dezvoltate în SUA, care își propun să realizeze în laborator carne reală, din celule, fără însă a crește și sacrifica animale. Startup-ul nu a scos, încă, un produs pe piață, dar spune că lucrează cu instituțiile de reglementare pentru a-și asigura o „intrare pe piață în siguranță și la timp”.
Memphis susține că a produs prima chiftea din carne pe bază de celule în februarie 2016, o premieră mondială. De asemenea, în martie 2017, a realizat primul produs din carne de pui.
În America, și marii producători tradiționali de carne sunt interesați să finanțeze startup-uri în domeniul producției de alimente „în eprubetă”, ca soluție pentru satisfacerea nevoilor alimentare ale populației Globului, în creștere accelerată.