Una dintre cele mai importante artere din municipiul Alba Iulia, care face legătura între cartierele Pâclișa, Recea și Cetate, intră în faza de execuție a suprastructurii, respectiv beton asfaltic și pavaj. Cu toate că ordonanțele militare din perioada stării de urgență au restrâns activitatea în multe instituții publice, primăria a reușit, împreună cu constructorul, să asigure ritm și coerență și în privința acestui șantier important. Practic, în această perioada s-au finalizat etapele canalizărilor tehnice și pluviale, darși rețele de utilități subterane. Conform proiectului de circulații propus, s-a conturat și pista de biciclete ce va permite un mod de deplasare util și neconvențional între aceste puncte de rezidență urbană.
”Dacă în privința perioadei pe care am traversat-o cu toții au fost momente în care a trebuit să ne adaptăm și să găsim soluții pe parcurs, pot spune că experiența constructorului ne-a ajutat să nu batem pasul pe loc înprivința acestui proiect. Strada Brândușei este o arteră care va produce efecte considerabile în această zonă unde ne propunem să dezvoltăm proiecte, precum osală polivalentă. E clar, deci, că nu e importantă doar în sens tradițional,pentru naveta zilnică a celor care locuiesc în Pâclișa sau Recea. Pot spune că ne ajută să recuperăm această parte a orașului, să o legăm cu drumul spre Vinț,dar și să dăm o capacitate mai mare extinderii urbane în mod firesc, în această direcție”. Paul Voicu, viceprimar cu atribuții de primar.
Proiectul de reabilitare a străzii Brândușei este contractat în cadrul PNDL, cu o valoare de 15.277.290 lei cu TVA.
Contractul delucrări a fost semnat cu SC Elis Pavaje SRL, iar termenul de finalizare este octombrie 2020. Principalele capacități tehnice aprobate:
– Lungime stradă – 2532 ml
-Carosabil – 18900 mp
-Trotuare – 8530 mp
-Pistă biciclete – 5275 mp
-Canalizare pluvială – 2402 ml
-Canalizatie tehnica – 5100 ml
-Iluminat stradal cu corpuri LED – 2.5km