Un studiu asupra consumului de cafea în perioada de graviditate efectuat de National Institute of Child Health and Human Development din Maryland a condus la constatarea că nou născuții proveniți de la mame consumatoare de cafea (chiar și de o jumătate de ceașcă pe zi) sunt mai mici cu doi centimetri în raport cu cei proveniți de la mame non consumatoare de cafea. Totodată se menționează că ar exista o influență negativă asupra sănătății inimii acestor copii.
S-a observat că principiul activ din cafea, cofeina, restrânge vasele sanguine ale uterului și ale placentei conducând la un flux sanguin redus spre făt și, în consecință, la o absorbție redusă de substanțe nutritive. Rezulta de asemenea că acești copii sunt mai ușori la naștere.
Deficitul de greutate a fost recuperat în perioada copilăriei după vârsta de opt ani dar diferența de înălțime nu.
Studiul universității americane este o premieră mondială.
Informațiile au fost preluate și traduse din: https://video.virgilio.it/guarda-video/unabitudine-diffusa-si-e-scoperta-dannosa-per-le-donne-incinte_bc6314924714112