Vinul, În Cuvinte și Culori: O Explorare a Diversității Sale Unice”

Vinul, În Cuvinte și Culori: O Explorare a Diversității Sale Unice”

- in De pe ulita !
31
0
A wine bottle with a vineyard as background
Spread the love

Vinul este o băutură alcoolică care se obține după fermentarea strugurilor, iar în lume, există peste 2000 de soiuri de struguri folosite pentru prepararea vinului. Această băutură poate fi clasificată în funcție de: tehnologia de preparare, culoare, tărie, cantitate de zahăr, tipul de materii prime, calitate și timp de îmbătrânire.

Mai jos vei găsi multe alte „ciudățenii”, pe care cu siguranță nu le știai despre licoarea lui Bahus.

1. În Grecia antică, vinul era considerat mai sănătos decât apa, iar efectul său antibacterian nu era pus la îndoială;

2. A câştigat popularitatea şi s-a răspândit datorită simplității de preparare;

3. Vinul poate îmbunătăţi viaţa sexuală;

4.  Cel mai mare consumator mondial de vin roşu este China, dar pe cap de locuitor întâietatea o deţine o ţară foarte mică, Vaticanul,cu 74 de litri pe cap de locuitor pe an;

5. Femeile se îmbată mai repede decât bărbaţii;

6. Mirosurile vinurilor tinere se numesc arome, iar ale celor mature care oferă un iz mai înțepător se numesc buchete;

7. Cea mai veche sticlă de vin din lume este într-un muzeu – datează din anul 325 și a fost găsită în Germania;

8. Există oameni cărora le este frică de vin. Această temere se numește oenofobie;

9. Femeilor din antichitate le era interzis să bea vin. Dacă erau prinse, soților le era permis să divorțeze sau să le pedepsească;

10. Cu cât este mai vechi, vinul alb se închide la culoare, iar vinul roșu capătă o culoare mai deschisă;

11. Cuvântul „vin” este menționat în biblie de 521 de ori;

12. „Viața” vinului începe în momentul în care a părăsit butoiul. Iată regulile de bază pentru depozitarea vinului: temperatura, umiditatea aerului, lumina și liniștea;

13. Vinul previne cariile dentare, prevenind bacteriile plăcii care duc la cariile dentare să se răspândească pe suprafața dinților și să întărească gingiile;

14. Vinul îmbunătățește memoria;

15. Vinul în cantități mari, dăunează ficatului;

16. Vinul roșu este adesea folosit în cosmetologie – ajută la scăderea imperfecțiunilor cosmetice, îmbunătățește tonusul pielii și, ca urmare, previne apariția ridurilor;

17. Vinul roșu reduce riscul de cancer mamar, în timp ce alte băuturi alcoolice cresc acest risc;

18. Există un mit conform căruia alcoolul crește temperatura corpului, dar, de fapt, atunci când bei băuturi alcoolice, temperatura corpului scade;

19. 0,5 litri de bere, un pahar de vin sau o lovitură de vodcă conțin aproximativ aceeași cantitate de alcool;

20. Vinul roşu se degradează atunci când este expus la lumină, aşa că este păstrat în sticle de culoare închisă.

NOROC SI SĂNĂTATE!

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You may also like

Terfelire la nivel de primar în inima capitalei de suflet – Alba Iulia

Spread the love Este foarte greu sa explici